mandag den 24. januar 2011

anbefalinger for indtagelse af frugt og grønt..


Forbrugerstyrelsen og Levnedsmiddelstyrelsen
Hjerteforeningen
Diabetesforeningen
Gennemsnitlig indtagelse for voksne, 15-80 år. 
Frugt
mindst 100 g
600 g eller mere om dagen i alt af frugt, grøntsager og kartofler
250-300 g
163 g
Grøntsager
mindst 150 g

300 g
114 g
Kartofler
mindst 200 g

60-600 g
126 g
I alt
mindst 450 g
mindst 600 g
600-1200 g
403 g

Her har I anbefalingerne fra Fødevarestyrelsen for frugt og grønt.
Samtidig anbefales det, at man spiser fisk tre gange om ugen. Dette er bl.a. for at få omega-3 og omega-6, som modvirker betændelsetilstande i kroppen, som kan medføre uren hud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar